Αλλαγή Ελαστικών

Αλλαγή Ελαστικών

Αλλαγή Ελαστικών

Το κατάστημά μας φημίζεται για την μεγαλύτερη γκάμα μεταχειρισμένων και καινούριων ελαστικών στην Πάτρα καθώς και για το άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει. Η συνεργασία μας με όλους τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών καθώς και η εμπειρία και η τεχνογνωσία του προσωπικού μας, εξασφαλίζουν την πρόταση των καταλληλότερων ελαστικών σύμφωνα με το όχημα και τις δικές σας ανάγκες καθώς και την ασφαλή και σωστή τοποθέτηση των ελαστικών στο όχημά σας.

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του ελαστικού που θα ταιριάζει στο όχημα και τις ανάγκες σας είναι τρία.

 1. Οι διαστάσεις που προτείνονται από τον κατασκευαστή παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια, την απόδοση και την κατανάλωση του οχήματός σας και δεν πρέπει να αλλάζουν σε καμία περίπτωση χωρίς την συγκατάθεση κάποιου ειδικού.
 2. Οι κλιματολογικές συνθήκες που αντιμετωπίζετε είναι ένας σημαντικός παράγοντας καθώς επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις των ελαστικών και χρειάζεται να προσαρμόζετε το στυλ οδήγησής σας ώστε να είναι ανάλογο με τον κάθε τύπο καιρικών συνθηκών.
 3. Η χρήση για την οποία προορίζεται το ελαστικό αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής. Είναι προφανές πως ένα όχημα το οποίο κινείται αποκλειστικά εντός πόλης θα χρησιμοποιεί διαφορετικό τύπο ελαστικών από κάποιο όχημα το οποίο προορίζεται για μεγάλες αποστάσεις στον αυτοκινητόδρομο και το ίδιο ισχύει για ένα σπορ όχημα υψηλών επιδόσεων. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στις δικές σας ανάγκες και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία στο χώρο των ελαστικών είμαστε σε θέση να προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση έτσι ώστε να νιώθετε ασφάλεια και ικανοποίηση με την επιλογή των ελαστικών σας.

Η σωστή τοποθέτηση των ελαστικών περιλαμβάνει μία προεργασία όπως :

 • επιμελής έλεγχος και επισκευή ζαντών εφόσον κριθεί απαραίτητο, όχι σε τόρνο αλλά σε πρέσα
 • καθαρισμός των αφαλών των ζαντών και των άκρων του αυτοκινήτου
 • έλεγχος της κατάστασης της ρεζέρβας του οχήματος
 • τοποθέτηση καινούριων βαλβίδων και ελαστικών
 • ζυγοστάθμιση
 • σύσφιξή των μπουλονιών με δυναμόκλειδο

Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι ο τρόπος αποθήκευσης των ελαστικών σε σωστές θερμοκρασίες και κατάλληλο φωτισμό. Στο κατάστημά μας ο τακτικός εφοδιασμός και η σωστή αποθήκευση αποτελούν εγγύηση. Τέλος, η τοποθέτηση των καινούριων ελαστικών πραγματοποιείται με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας από καταρτισμένο προσωπικό αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο πρόκλησης ζημιών σε ζάντες και ελαστικά.

Ένα βασικό ερώτημα των καταναλωτών είναι το πότε πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγή των ελαστικών τους. Οι λόγοι που πρέπει να σας κάνουν να σκεφτείτε σοβαρά την αλλαγή των ελαστικών σας είναι οι εξής:

 • τυχόν διάτρηση η οποία το καθιστά μη επισκευάσιμο
 • επίπεδο φθοράς πέρα από τα νόμιμα όρια
 • σημάδια γήρανσης στο υλικό κατασκευής του ελαστικού
 • ανομοιόμορφη φθορά
 • SlotoGate
 • το ελαστικό σας παρουσιάζει σημάδια παραμόρφωσης

Σε περίπτωση αμφιβολίας για την κατάσταση των ελαστικών σας, επισκεφτείτε σήμερα το κατάστημά μας και ρωτήστε τη γνώμη ενός εκπαιδευμένου ειδικού για τα ελαστικά, ο οποίος θα είναι σε θέση να σας πει εάν το ελαστικό είναι κατάλληλο για περαιτέρω χρήση και να σας προτείνει το καταλληλότερο καινούριο με βάση τις ανάγκες σας.

Call Now Button