Επισκευή Ζαντών

Επισκευή Ζαντών

Επισκευή Ζαντών

Οι μεγάλες λακκούβες που αποτελούν συχνό φαινόμενο στους ελληνικούς δρόμους, μια σφοδρή σύγκρουση με άλλο όχημα ή μια  παρεκτροπή της πορείας του αυτοκινήτου που έχει αποτέλεσμα ένα χτύπημα σε πεζοδρόμιο είτε κράσπεδο είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για να στραβώσει μια ζάντα. Καθίσταται έτσι αναγκαία η άμεση επισκευή ζαντών προς αποφυγή περαιτέρω κινδύνων.

Η παραμόρφωση της ζάντας συμβαίνει είτε στο πίσω μέρος της ζάντας ,είτε εξωτερικά και σε πιο σοβαρές ζημιές στο κέντρο της. Επίσης σε περιπτώσεις βίαιης σύγκρουσης η πρόσκρουσης της ζάντας είναι πιθανό να προκληθεί ρήγμα στην ζάντα. Ας δούμε τις βλάβες που μπορεί να υποστεί μια ζάντα αναλυτικότερα:

  1. Η εσωτερική παραμόρφωση χρήζει άμεσης επισκευής καθώς προκαλεί τρέμουλο στο τιμόνι καθιστώντας δυσάρεστη την οδήγηση βραχυχρόνια  και βλάβες σε διαφορά εξαρτήματα του αυτοκινήτου (ρουλεμάν , ψαλίδια κτλ.) σε βάθος χρόνου και σε μερικές περιπτώσεις απώλεια αέρα.
  2. Η εξωτερική παραμόρφωση είναι η λιγότερο σημαντική βλάβη καθώς δεν επηρεάζει την ομαλή κίνηση του τροχού και χρήζει επισκευής  μόνο όταν η παραμόρφωση είναι τόσο μεγάλη ώστε να προκαλεί απώλεια αέρα ή για να βελτιωθεί η αισθητική της ζάντας.
  3. Από τις πιο σοβαρές βλάβες είναι όταν έχει επηρεαστεί το κέντρο στης ζάντας, και πιο συγκεκριμένα ο «αφαλός» της. Η βλάβη αυτή συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας εσωτερικής παραμόρφωσης αλλά στον υπερθετικό βαθμό, καθιστώντας την οδήγηση του οχήματος ανυπόφορη. Η επισκευή μιας τέτοιας ζάντας είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί μεγάλη εμπειρία.
  4. Τέλος μια ακόμα σοβαρή βλάβη είναι ο συνδυασμός κάποιας από τις παραμορφώσεις που αναφέραμε παραπάνω μαζί με ρήγμα στην ζάντα. Αυτή η επισκευή δεν περιλαμβάνει μόνο το απλό ίσιωμα της ζάντας αλλά και ειδική συγκόλληση αλουμινίου με Argon.

Το κατάστημά μας, πρωτοπόρο στην επισκευή ζαντών στην Πάτρα, διαθέτοντας υπερσύγχρονα μηχανήματα και προσωπικό με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στο χώρο, εγγυάται απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια στην επισκευή των ζαντών σας χωρίς να προκαλούνται περαιτέρω ζημίες στο κράμα τους που αλλοιώνουν τη αντοχή και την ελαστικότητα της ζάντας. Για αυτό ακριβώς το λόγο χρησιμοποιούνται μόνο ηλεκτροϋδραυλικές πρέσες στην επισκευή των ζαντών και όχι τόρνοι, οι οποίοι ναι μεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα αλλά παρεμβαίνουν στην αρχική δομή της ζάντας και την καθιστούν ευάλωτη και με μειωμένη αντοχή.

Κλείστε ραντεβού για επιθεώρηση και επισκευή των ζαντών σας τώρα στο 2610 313923!

Call Now Button