Ζυγοστάθμιση

Ζυγοστάθμιση

Ζυγοστάθμιση

Ζυγοστάθμιση ορίζεται η διαδικασία με την οποία ελέγχεται και επιτυγχάνεται η συμμετρική κατανομή του βάρους σε ελαστικό και ζάντα, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και χωρίς κραδασμούς κίνησή του.

Η ζυγοστάθμιση είναι απαραίτητη κατά την αλλαγή ελαστικών καθώς η κατανομή του βάρους διαφοροποιείται με το καινούριο ελαστικό, κατά την εμπρός-πίσω αλλαγή των τροχών η οποία πραγματοποιείται κάθε 10.000 – 15.000 χιλιόμετρα ή όταν ο οδηγός του οχήματος διαπιστώσει τρέμουλο στο τιμόνι ή γενικά στο αμάξωμα κατά την διάρκεια της οδήγησης. Το τρέμουλο στο τιμόνι μπορεί να οφείλεται και σε άλλους λόγους όπως στραβές ζάντες οι οποίες χρήζουν επισκευής ή από ανομοιόμορφα φθαρμένα ελαστικά (ακινησία για πολύ καιρό, απότομο φρενάρισμα, παραμόρφωση του σκελετού του ελαστικού κτλ.).

Ο κυριότερος και πιο συνηθισμένος λόγος όμως είναι η κακή ζυγοστάθμιση. Η ζυγοστάθμιση επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ειδικών αντίβαρων στην ζάντα στα «ελαφριά» σημεία του τροχού. Τα «ελαφριά» σημεία  υποδεικνύονται από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα ζυγοστάθμισης που διαθέτει το βουλκανιζατέρ μας και το έμπειρο προσωπικό μας τοποθετεί τα ειδικά αντίβαρα στα σημεία αυτά έτσι ώστε να προκύπτει συμμετρική κατανομή βάρους στον τροχό. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, όταν το πρόβλημα δεν λύνεται με την απλή ζυγοστάθμιση των τροχών, το κατάστημά μας διαθέτει ειδικό μηχάνημα ζυγοστάθμισης επί του αυτοκινήτου. Η ζυγοστάθμιση επί του αυτοκινήτου συμπληρώνει την αρχική ζυγοστάθμιση και επιτυγχάνει την συμμετρική κατανομή του βάρους σε όλο το μπροστινό σύστημα του οχήματος συμπεριλαμβάνοντας σύστημα διεύθυνσης και ανάρτησης. Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία απαιτεί μεγάλη εμπειρία στο χώρο των ελαστικών και εγγυάται μέγιστη ακρίβεια.

Η σωστή ζυγοστάθμιση:

  1. εμποδίζει την γρήγορη και ανώμαλη φθορά των ελαστικών
  2. αυξάνει την χιλιομετρική απόδοση
  3. εξασφαλίζει άνετη οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες χωρίς παίξιμο του τιμονιού ή τρεμούλιασμα του αυτοκινήτου
  4. αυξάνει την πρόσφυση στις υψηλές ταχύτητες και εγγυάται ασφάλεια, άνεση, περιορισμό μηχανικών βλαβών και γενικά ευχάριστη οδήγηση.

Εμπιστευτείτε το κατάστημά μας για τη σωστή ζυγοστάθμιση του οχήματός σας και απολαύστε ξένοιαστη, άνετη και ασφαλή οδήγηση!

Call Now Button