Αμμοβολή

Αμμοβολή

Τί είναι η αμμοβολή;

Η αμμοβολή είναι μια κατεργασία μιας μεταλλικής επιφάνειας η οποία βελτιώνει την ποιότητα της καθώς την απαλλάσσει από τυχόν σκουριές και άλλες ορατές αποθέσεις αποτελώντας το πιο σημαντικό στάδιο της ηλεκτροστατικής βαφής και όχι μόνο.

Η αμμοβολή αποτελεί βασική προϋπόθεση πριν την ηλεκτροστατική βαφή ζαντών καθώς χωρίς την κατάλληλη επιφάνεια το βάψιμο των ζαντών ή οποιουδήποτε μεταλλικού αντικειμένου δεν καταλήγει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το “χτύπημα” των μεταλλικών επιφανειών με άμμο γίνεται με την βοήθεια δέσμης αέρα με συγκεκριμένη πίεση σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ο οποίος πληροί όλους τους κανόνες ασφαλείας και ποιοτικές προδιαγραφές. Ο αέρας για την αμμοβολή πρέπει είναι καθαρός και στεγνός απαλλαγμένος από ελαιώδη. Η άμμος  που χρησιμοποιούμε περνάει από συνεχείς ελέγχους έτσι ώστε να είναι απαλλαγμένη από βρωμιές. Έτσι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους πελάτες μας  που επιθυμούν ηλεκτροστατική βαφή ή απλά την αμμοβολή ενός αντικειμένου για οποιαδήποτε τους χρήση.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες και γρηγορότερες μεθόδους καθαρισμού με στόχο την απαλλαγή από τη σκουριά, παλιά χρώματα, λεκέδες κ.α.

Ορισμένες επιφάνειες ή αντικείμενα που μπορούν να καθαριστούν με τη μέθοδο της αμμοβολής παρουσιάζονται παρακάτω:

  • Ζάντες αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας.
  • Σκελετούς και μέρη ποδηλάτων και μοτοσυκλέτας.
  • Μεταλλικά έπιπλα.
  • Κάγκελα.
  • Μεταλλικές κατασκευές.
Call Now Button