Ευθυγράμμιση

Ευθυγράμμιση

Ευθυγράμμιση

Εάν παρατηρείτε ότι το αυτοκίνητό σας παρουσιάζει παρεκκλίσεις σ’ έναν επίπεδο δρόμο, χρειάζεται να το πάτε για ευθυγράμμιση. Το κατάστημά μας διαθέτει υπερσύγχρονα όργανα για τον έλεγχο και την ρύθμιση της κατεύθυνσης και των γωνιών των τροχών σε συνάρτηση με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του οχήματος.

Η ευθυγράμμιση είναι μελετημένη εξ’ αρχής από τον κατασκευαστή έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί τις φθορές και τις καταπονήσεις των ελαστικών αλλά και να μεγιστοποιεί την άνεση του οδηγού και του επιβάτη.

Η σωστή ρύθμιση των 4 τροχών:

  • Μειώνει τη φθορά των ελαστικών
  • Αυξάνει τη διάρκεια ζωής και τις επιδόσεις των ελαστικών ενώ
  • Συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην εξοικονόμηση καυσίμων.

Αυτή η ρύθμιση βελτιώνει επίσης τη συμπεριφορά και την ασφάλεια μειώνοντας το τράβηγμα και τις παρεκκλίσεις του οχήματος. Η ευθυγράμμιση κρίνεται απαραίτητο να ελέγχεται στις εξής περιπτώσεις:

  1. Μετά από ένα χτύπημα σε πεζοδρόμιο ή από ένα πέσιμο σε λακκούβα, αλλά και από πιο σοβαρές αιτίες, όπως σύγκρουση, όπου το όχημά σας χτυπήθηκε και η ευθυγράμμιση απορυθμίστηκε. Σε κάθε περίπτωση από τις παραπάνω, κρίνεται απαραίτητος ο έλεγχος της γεωμετρίας του οχήματος ακόμα και αν εσείς δεν αντιλαμβάνεστε κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του. Ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται ο έλεγχος, είναι ότι η απορρύθμιση της ευθυγράμμισης δεν ορίζεται μόνο από το γεγονός ότι το όχημα παρεκκλίνει της ευθείας πορείας του, αλλά είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών λόγω μιας λάθος ρύθμισης στη γεωμετρία του οχήματος χωρίς αυτό να σημειώνει παρεκκλίσεις. Επομένως ο οδηγός δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι υπάρχει πρόβλημα  παρά μόνο όταν είναι αργά, παρατηρώντας τη φθορά των ελαστικών του να μην γίνεται με ομαλό τρόπο.
  2. Μία τετράδα καινούριων ελαστικών δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την ευθυγράμμιση του οχήματός σας, όμως ο έλεγχος συνιστάται και με την τοποθέτηση των ελαστικών στο όχημά σας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε μέγιστες επιδόσεις και διάρκεια ζωής.
  3. Η αλλαγή ενός εξαρτήματος ανάρτησης ή διεύθυνσης επηρεάζει άμεσα την γεωμετρία του αυτοκινήτου σας και κρίνεται απαραίτητη η εκ’ νέου ρύθμιση της.

Η ευθυγράμμιση είναι μια πολύ απλή εργασία εάν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία και τα κατάλληλα μηχανήματα. Οι περισσότερες απορυθμίσεις εμπρός και πίσω αντιμετωπίζονται σε 30 λεπτά περίπου.

Το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό μας σε συνδυασμό με τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό μας, ο οποίος αποτελείται από μια ολοκληρωμένη γραμμή ΚΤΕΟ, εγγυώνται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Εμπιστευτείτε το κατάστημα μας για έναν δωρεάν έλεγχο ευθυγράμμισης τώρα καλώντας στο 2610 313923.

Call Now Button